Ga naar hoofdinhoud

33 (!) dressuurhengsten aangemeld voor presentatie najaarsonderzoek

Kenzo (Ferguson x Vivaldi) Foto: Jacquelien van Tartwijk

Morgen om 11.00 uur is in Ermelo de eerste zadelpresentatie bij de dressuurhengsten. In tegenstelling tot de springhengsten is er bij de eigenaren van dressuurhengsten veel animo voor het najaarsonderzoek: 33 hengsten zijn aangemeld! Daaronder acht (!) herkansers, een aantal hengsten die in het voorjaarsonderzoek werden doorverwezen en eentje die nog niet eerder werd aangeboden. Ad Valk levert de meeste hengsten aan: vier stuks. 

Glock’s Toto jr en Ferguson hebben er drie bij. Van Glock’s Toto jr komt de nummer drie van Den Bosch, Kostolany B en twee van Ad Valk: de reeds in Duitsland geteste (lees hier meer) Kingston JZ (mv. Turbo Magic) en Kaliber (mv. Johnson). Van Ferguson komt de doorverwezen  kampioenskeuringshengst Kenzo (ook van Ad Valk), Knappe Jonge en Kyton Platinum. Ad Valk komt verder ook nog met de via herkeuring aangewezen Kontender DSD (v. Governor). Van Governor komt ook nog Kioto van Gerard Korbeld.

Duitse sterren

Verder komen er een aantal Duitse sterren: de als derde op de Bundeschampionate geëndigde Fonq (Fürst Fohlenhof x Lissaro) van Eugene Reesink en Jan Pieter Dalsem, de voor 175.000 euro op de Hannoveraanse keuring door Theo Driessen aangeschafte Killian Singapore (Sir Donnerhall I x De Niro) en de reeds in Duitsland geteste Wedgwood (v. Wild Child) van Jan Greve

Mark den Teuling probeert het nog een keer

Mark den Teuling geeft niet op met zijn in 2017 aangewezen hengst Jakarta (v. Five Star). In het najaar van 2017 verscheen hij op de aanlevering voor het verrichtingsonderzoek, maar een stal betrok hij niet. Hij bleef staan bij de veterinair. Dit voorjaar werd Jakarta voorgesteld op de zadelpresentatie voor vierjarige hengsten, maar hij verscheen niet bij de aanlevering. Nu staat de voshengst weer op de lijst.

Klik hier voor de startlijst

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook