Ga naar hoofdinhoud

KWPN erkent Hexagon’s Double Dutch

Exclusief
Hexagon's Double Dutch (v. Johnson). Foto: Quillemette Kraaikamp
Hexagon's Double Dutch (v. Johnson), gefokt door Laurens van Lieren en in mede-eigendom van stal Hexagon, is door het KWPN erkend, laat Leunus van Lieren aan Paardenkrant-Horses.nl weten. De Johnson-nakomeling liep op zijn achtste al op Grand Prix-niveau en heeft nu dus ook groen licht gekregen voor de dekdienst. 

De hengst verscheen nooit eerder op een hengstenkeuring, maar afgelopen februari zag een hengstveulen van hem en de Nationale Merriekeuring Wonderlady Texel (v. Ferro) het levenslicht. Van Lieren gaf toen al aan de Johnson-nakomeling graag nog eens ter goedkeuring aan te bieden, om zo de veulens geregistreerd te krijgen.

Nu is het dan zover dat de hengst de fokkerij mag gaan bedienen. “Het is zo’n fijn en makkelijk paard in de omgang, daarnaast heeft hij naar mijn idee alles waarover een goed sportpaard moet beschikken”, beschrijft Van Lieren de hengst die bij Stal Hexagon ter dekking staat.

Sportcarrière

De nu negenjarige begon zijn carrière onder het zadel van Dinja van Liere, destijds de stalamazone van Stal Hexagon. Na een aantal succesvolle starts in de Subli Cup volgde op zevenjarige leeftijd hun Subtop-debuut. Nadat eind 2015 de amazone de Zeeuwse stal verliet kwam de hengst onder het zadel van Thamar Zweistra.

Een aantal maanden na hun succesvolle debuut in de Prix St. George volgde de overstap naar de Inter II en vervolgens de Grand Prix. Op het hoogste niveau draait de hengst niet onverdienstelijk mee. Zo was de combinatie vorig weekend nog succesvol op CDI Saumur.

Prestatie gefokt

Hexagons Double Dutch is een zoon van Johnson uit de ZZ-Licht-merrie Ushimanda, de volle zus van de Grand Prix-merrie Roumanda. Grootmoeder Latamanda en overgrootmoeder Indiamanda kwamen ook uit op het hoogste niveau.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.