Ga naar hoofdinhoud

Weinig springtoppers op HK Holstein

Halverwege de hengstenkeuring van het Holsteiner Verband in de gerenoveerde Holstenhalle in Neumünster zijn er vandaag nog maar weinig imponerende springpaarden voorbij gekomen. Stond Holstein in het verleden bekend als de plek waar vliegmachines opstegen, vandaag was de presentatie in het vrij springen en vrij bewegen tot dusverre een enigszins matte bedoening.

De hengsten krijgen vandaag nog niet het definitieve keuroordeel te horen, de meeste kandidaten moeten zich morgen nogmaals aan de hand presenteren om voor goedkeuring in aanmerking te komen. Opnieuw maakte Casall met aansprekende, goed bewegende en netjes springende nakomelingen een positieve indruk.

Opvallend is dat veel hengsten in de rumoerige en volle Holstenhalle een gespannen indruk maken en vaak ‘afbouwen’ bij het springen. Vaak tonen de hengsten wel behoorlijk veel bloed en kwaliteit, maar met een groot hart over de dikke oxer knallen is er tot nu toe niet zo vaak bij.

De keuring wordt na de middagpauze vervolgd.

Enkele betere springpaarden uit het ochtendprogramma: cat.nr 2 Baloucetto (v. Baloubet du Rouet), Calito (v. Calido), Conditus (v. Casall), Chocolé (v. Cassilano), Caramel (v. Cassin), Cubanito (v. Cellestial), Chepettano (v. Chepetto) en Couvains (v. Chin Champ).

Van de dressuurhengsten lieten Damon (v. Damon Hill) en Lorentins Best (v. Lorentin) zich als beste zien.

Bron: Horses

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Weinig springtoppers op HK Holstein

  • jos wouters

    Helemaal niet mee eens,we hebben een mooie collectie paarden gezien.En misschien is het wel goed dat we nu minder geprepareerde paarden zagen.Laten we wel wezen de dikke oxer op het laatst is wel hoger als hier in Nederland bij het Kwpn.Als we de laatste 10 15 jaren bekijken zien we ook hengsten waaraan getwijfeld werd door buitenstaanders,maar achteraf bleek het toch een goede keus te zijn geweest,en zie je ze toch lang en op hoog niveau mee blijven lopen.
    Maar een vraag aan de schrijver (ster) is het in nederland anders,ja kijk naar 2014 de hengstenkeuring we zagen van een man die ze klaarmaakt voor de keuring 4 0f 5 paarden onnatuurlijk hoog springen,kregen het voordeel van de twijfel en mochten naar Den Bosch.Waar waren deze paarden bij het verrichtingsonderzoek.Van die horen we nooit meer iets van.Het is maar wat je iemand probeert wijs te maken, vroeger ging dat nu niet meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook