Ga naar hoofdinhoud

Devos wint GP van Qatar, Van der Vleuten achtste

Pieter Devos met Espoir Foto FEI/Richard Juillart
De Belgische ruiter Pieter Devos reed Espoir (v. Surcouf de Revel) met drie foutloze rondjes naar de overwinning en de hoofdprijs van 135.000 euro. In een korte barrage kletterde Devos over zijn landgenoot Nicola Philippaerts met H&M Chilli Willi (v. Casall) heen, door ruim twee seconden sneller aan de meet te komen. Emanuele Gaudiano mocht met Chalou (v. Chacco Blue) ook naar de barrage, maar de Italiaan had een balk en eindigde als derde.

De vijfsterren Grote Prijs van Doha ging over 1m60 werd verreden over twee rondes en een barrage. Thuisruiter Bassem Hassan Mohammed had een tijdfout in de tweede ronde en werd vierde, vóór Ludger Beerbaum die ook beide basisrondes het hout hoog hield. De zesde plaats was voor Athina Onassis, die in totaal drie tijdfouten verzamelde met MHS Going global (v. O Quidam Junior). De rest van het deelnemersveld zag in de basisrondes balken vallen.

Klasseringen voor Nederlanders

Maikel van der Vleuten tekende voor een mooie achtste plek met Idi Utopia (v. Quasimodo Z). Het leverde de Nederlander alsnog ruim 10.000 euro op in de hoog gedoteerde GP van het golfstaatje. Bart Bles was ook naar Qatar afgereisd en wist Israel V/D Dennehoeve (v. Thunder van de Zuuthoeve) met 9 strafpunten naar de veertiende plaats te rijden, nog net goed voor een klassering. Bles nam zijn BWP-merrie vorig jaar augustus over van Niels Bruynseels.

Vrieling vierde in 1m45

Eerder vanmiddag werd een verreden. Pius Schwizer wist deze rubriek op naam te schrijven met de toepasselijk genaamde Living The Dream (v. Toulon). Jur Vrieling reed hier naar het vierde geld met Davall (v. Zavall VDL).

Uitslag GP

Uitslag 1m45

Bron: Horses.nl

Eén reactie op “Devos wint GP van Qatar, Van der Vleuten achtste

  • Stan Op het Veld

    En wat was er aan de hand bij Denis Lynch?
    Stond in eerste instantie als foutloos geklasseerd na de eerste omloop, later stond er eliminated achter z’n naam.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook