Ga naar hoofdinhoud

Bart Bles is in de winning wood in Arezzo

Bart Bles met Babylotte in 2015. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Bart Bles heeft het ritme lekker te pakken in Arezzo. De ruiter schreef vandaag, net als gisteren, met Gran Canyon Van HD de zege in de 1,45m-rubriek op zijn naam en won daarnaast met Donner IK de tweefasen rubriek over 1,40m.

Bles was met de elfjarige BWP-hengst van Cartani een halve seconde sneller foutloos aan de finish dan de concurrentie en voerde daarmee een verder Italiaanse top 5 aan. Jur Vrieling was de tweede Nederlander in de top tien met Zypern III (v. Casall). In de vorige week van de Toscana Tour won het duo een 1,45m-rubriek, maar vandaag eindigden ze net buiten de top 5 op de zesde plek.

Top drie

Gianni Govonni was met Quicksilver  goed voor de tweede snelste foutloze tijd. De schimmelhengst, die vorige maand ook een keer onder Micky Morssinkhof op een internationale wedstrijd in Lier uitkwam, galoppeerde over de streep in 62,54 seconden, terwijl Bles 61,99 seconden klokte. De top drie werd compleet gemaakt door Giovanni Lucchetti met Hera van de Meerdijk (v. Nonstop) met een rit in 63,02 seconden.

Silver Tour

In de Silver Tour, een tweefasen rubriek over 1,40m, eiste Bles de zege op met de negenjarige merrie van Deauville, Donner IK. Het duo was het snelst van de vier combinaties, die dubbel foutloos bleven en kwam in 34,58 seconden aan de finish. In deze rubriek eindigden er geen thuisrijdende combinaties in de top 5. De Ierse ruiter Alexander Butler kwam in de tweede snelste tijd aan de finish met Castlefield (v. Luidam). Fransman Tom Dellenbach volgde met Bacchus du Val (v. Opium de Laubry) op de derde plaats.

Vrieling eindigde in deze rubriek met Davall ook in de top tien. Het duo bleef de eerste fase foutloos, maar kreeg in de tweede fase twee strafpunten voor de tijd en eindigde daarmee op de zevende plek.

Vierde plek

In een tweede Silver Tour over 1,40m eindigde Bles ook nog op de vierde plaats. De Franse amazone Camille Conde Ferreira ging er in deze rubriek met Pirole de La Chatre (v. Flipper  d’Elle) met de zege vandoor. Bles had voor deze rubriek Grenoble DN (v. Gaillard de la Pomme) gezadeld en stuurde de bij het NRPS goedgekeurde KWPN-hengst in de vierde tijd over de streep.

 

Klik hier voor alle uitslagen in de Gold Tour
Klik hier voor alle uitslagen in de Silver Tour

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.