Ga naar hoofdinhoud

Copain du Perchet naar Emily Moffitt

Edwin Smits, hier met Copain du Perchet CH. Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

Springamazone Emily Moffitt heeft een nieuw Grand Prix-paard tot haar beschikking. Poden Frams heeft de twaalfjarige Copain du Perchet aangekocht en de Britse amazone vertelde op World of Showjumping dat de hengst aan haar bestand met Grand Prix-paarden wordt toegevoegd.

De goedgekeurde zoon van Conteur kwam afgelopen januari onder het zadel van Cian O’Connor. De Ierse ruiter nam toen de teugels over van Edwin Smits.

Succesvol

De Ierse ruiter heeft een succesvol seizoen achter de rug met Copain en boekte meerdere  overwinningen. Zo won het duo afgelopen zomer CSI5*-rubrieken in Villach, Falsterbo, Rotterdam, Aken en Dublin, waarbij ze op deze laatste wedstrijd zowel de Accumulator als de 1,50m-rubiek op hun naam schreven.

Smits

Voordat O’Connor Copain begin dit jaar overnam had de donkerbruine hengst al de nodige internationale successen met Edwin Smits op zijn naam staan. De van geboorte Nederlandse Zwitser reed de zoon van Conteur in 2016 meerderde malen in de top tien van GP-rubrieken met de overwinning van de Grote Prijs van Mijas als hoogtepunt.

Halfbroer

De moeder van de goedgekeurde CHS-hengst bracht ook het internationale springpaard Lupin du Perchet. Deze tienjarige hengst van Lupicor wordt internationaal uitgebracht op 1,50m-niveau door Rudie Wallerbosch.

 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Worldofshowjumping

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook