Ga naar hoofdinhoud

CSI Twente van drie- naar viersterrenstatus

CSI Twente

Het internationaal concours hippique CSI Twente, dat van dinsdag 4 tot en met zondag 9 juli 2017 voor de 43ste keer plaatsvindt op het Erve Maathuis in Geesteren, krijgt er een ster bij. Met het verhogen van de status van drie- naar viersterrenconcours hoopt de organisatie haar concurrentiepositie flink te versterken en meer ruiters uit de absolute wereldtop aan te trekken.

“Vier sterren houdt simpelweg in dat er meer prijzengeld is voor de ruiters”, zegt voorzitter Gerard Maathuis. “Dat betekent dat er meer wereldtop aanwezig is tijdens het concours. Vanwege de vele evenementen is het onmogelijk om de hele wereldtop binnen te halen, maar we hopen dat we wel een hap meekrijgen.”

Uitbouw en verfraaing

“Vanwege het ongunstiger economische klimaat hebben we er vanaf 2013 voor gekozen het evenement breed in de markt te zetten om daarmee zoveel mogelijk doelgroepen te kunnen bedienen. Tevens is gewerkt aan de uitbouw en verfraaiing van de accommodatie, zaken die inmiddels voor de komende jaren zijn gerealiseerd.”

Verhoging prijzengeld

Concreet betekent de sportieve promotie, dat er een extra rubriek voor de wereldranglijst wordt toegevoegd aan het programma en dat het prijzengeld met 40.000 euro wordt verhoogd. “De highlight is de Grote Prijs, waarbij het prijzengeld 100.000 euro bedraagt,” aldus Maathuis.

Beluister hier het interview:

Bron: RTVOost

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Eén reactie op “CSI Twente van drie- naar viersterrenstatus

  • Brekelmans

    Een prachtig concours met een geweldige sfeer in de paardenstreek bij uitstek.
    Voor mij het beste en gezelligste concours van Nederland. Veel succes met de organisatie beste Tukkers !!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook