Ga naar hoofdinhoud

Vleut Jr. over Verdi: ‘Een van mijn beste barrages ooit’

Maikel van der Vleuten en VDL Groep Verdi TN N.O.P. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Maikel van der Vleuten won zondag in Verona de derde FEI wereldbekerwedstrijd van dit seizoen met zijn toppaard VDL Groep Verdi TN N.O.P. (v. Quidam de Revel). Met een superieur gereden barrage klopten de routiniers de tien concurrenten. In de tussenstand van de wereldbeker staat Van der Vleuten op de derde plaats, vóór Jur Vrieling die vorige week de wedstrijd in Helsinki won.

“Dit was een van mijn beste barrages ooit. Het liep zo mooi vloeiend”, vertelt Van der Vleuten vanuit Verona. “Na mij kwamen nog twee gevaarlijke kandidaten, maar ze kregen het ook niet voor elkaar. De barrage liep ook echt goed. Ik kon overal blijven gaan en dan kan Verdi ook best snel zijn. Dit is echt super.”

‘Blijven voelen hoe fit hij is’

VDL Groep Verdi TN is 15 jaar oud, ervaren en hoort al jaren bij de wereldtop. In Verona bewees de hengst zijn absolute klasse en was weer eens in topvorm. “Verdi is eigenlijk nog nooit geblesseerd geweest. Het is belangrijk dat ik blijf aanvoelen hoe fit hij is. Vijf weken geleden in Calgary was hij zesde. Daarna nam ik hem mee naar Rome en voelde ik dat hij door het reizen wat moe was. Daarna heb ik hem vier weken thuis gehouden en nu was hij weer helemaal de oude.”

De wereldbekerfinale in april in Parijs staat in de agenda van Maikel. “De finale is zeker het doel. En ik kijk dan wel met welk paard. In Oslo en Helsinki had in nog niet veel punten kunnen verzamelen. Ik sta nu derde in de tussenstand. Omdat ik in de top 10 van de wereld sta kan ik elke wereldbekerwedstrijd rijden. Ik ga er sowieso nog een paar rijden en dat hopelijk naar de finale in Parijs komend april.”

Klassement

Tussenstand FEI Wereldbeker West Europese league, na 3 van de 13 wedstrijden
1. Alberto Zorzi (Ita), 25 pnt
2. Kevin Staut (Fra), 24 pnt
3. Maikel van der Vleuten (Someren), 23 pnt
4. Jur Vrieling (Holwierde), 20 pnt

Lees ook: Van der Vleuten en Verdi naar winst in Verona.

Bron: KNHS & Paardenkrant – Horses.nl

Eén reactie op “Vleut Jr. over Verdi: ‘Een van mijn beste barrages ooit’

  • Marcel Dufour

    Fraai staaltje Nederlandse rijkunst van Maikel en verleden week van Jur.
    Beiden zaten niet op de snelste paarden maar door perfecte barrage’s wonnen ze toch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook