Ga naar hoofdinhoud

Eerste hoofdprijs voor Von Eckermann en Gotha

Foto Lonneke Ruesink
Het was niet hun allereerste grote concours samen, maar het werd wel hun eerste hoofdprijs: Henrik von Eckermann en Gotha FRH wonnen zojuist de Wereldbekerkwalificatie van Jumping Mechelen. 

Lang zag het ernaar uit dat Francois Mathy jr. de grote verrassing van Mechelen zou worden en zijn landgenoot Gregory Wathelet zou aflossen als winnaar van het hoofdnummer van Mechelen. Als eerste barrageruiter wist Mathy met D’Atlantique Royal de ideale lijn gelijk te vinden en met zeer veel risico naar de afsluitende Rolex-triple bar kwam 0 in 35,89 op het scorebord te staan.

De één na de ander beet zich stuk op deze verbluffende opening. Jens Fredricson joeg met Lunatic spectaculair in een galopsprong minder naar de tweede hindernis, maar in het middendeel met een aantal wendingen verdween de scherpte. Het resultaat van 0/36,08 was uiteindelijk goed voor de derde prijs.

Ook Laura Renwick leek een kansrijke poging te wagen met Oz de Breve. De Britse onderhield het hoogste basistempo van het hele veld, maar moest daardoor ruime buitenbochten nemen. Met 0 in 37,00 seconde kwam het vierde resultaat tot stand.

Henrik von Eckermann liet de tot voor kort door Ludger Beerbaum gereden Gotha FRH geen centimeter te veel galopperen en gaf vol gas in de twee lange lijnen van het barrageparcours. Met 0 in 35,29 nam Von Eckermann, die sinds kort dus kan beschikken over het eerste paard van zijn baas Beerbaum, de volle mep van 20 wereldbekerpunten in ontvangst.

De beide Nederlandse deelnemers kwamen in het spel van negen barragisten niet voor. Regina Z van Harrie Smolders tikte de laatste balk van de moeilijke driesprong eraf en een geweldig in vorm stekende VDL Groep Verdi TN kwam met Maikel van der Vleuten te dicht onder oxer nummer twee om een fout te voorkomen.

Klik hier voor de uitslagen

Lees vrijdag alles over Jumping Mechelen in De Paardenkrant.

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Eerste hoofdprijs voor Von Eckermann en Gotha

 • gert van den akker

  JUMPING MECHELEN
  WAT HEBBEN WIJ GENOTEN VAN DIE MOOIE UITZENDING
  DAAR ZOU DE NOS TV MET ZIJN FLITJES NAAR MOETEN KIJKKEN.
  ALLEEN DE VERSLAGGEVERS WAREN NIET GOED TE VERSTAAN.
  GA ZO DOOR””””””
  GERRIT VAN DEN AKKER VUGHT.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook