Ga naar hoofdinhoud

Ook in Drammen GP-zege voor Verdi-nakomeling

Maikel van der Vleuten en Verdi. FOTO: WWW.ARND.NL

Er kwamen geen Nederlanders aan de start van de Grote Prijs in het Noorse Drammen vandaag, maar met een overwinning van de KWPN'er C'est Moi (v. Verdi) onder de Noorse Cathrine Jerring, mag er gerust gesproken worden over een Nederlands succes. Daarnaast lijkt het - met verschillende grote successen van nakomelingen van VDL Groep Verdi TN N.O.P., en mooie resultaten van de hengst zelf op de Global Champions Tour in Shanghai - een waar 'Verdi-weekend'.

Na een een zege van Verdi-zoon New York in een 1,50/1,55 m-rubriek op de LGCT in Shanghai donderdag (waar Verdi zelf vijfde werd), een GP-zege in Lummen van Cuidam en een vierde plek in de GP van Linz van Diego is ook de winnaar van de 1,45m-Grote Prijs van Drammen een nakomeling van Verdi.

Vijf Scandinaviërs kwalificeerden zich voor de barrage en drie daarvan waren vervolgens nogmaals foutloos. Jerring en C’est Moi kwamen van hen het snelst over de finish. Tweede werd de Deen Martin Dinesen Neergaard met een andere KWPN’er, namelijk Woulon L (v. Toulon). De Zweedse combinatie Robin Ingvarsson met Hansson WI (v. Hip Hop) werd derde.

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook