Ga naar hoofdinhoud

Schröder zesde in Wereldbeker van Stuttgart

Gerco Schroder met Cognac Champblanc. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Gerco Schröder werd zojuist zesde met Glock's Cognac Champblanc in de Wereldbeker van Stuttgart. Van de tien combinaties, die door wisten te dringen in de barrage van dit 1,60 m parcours was William Whitaker de snelste die foutloos finishte. De Brit stuurde Fandango in 47,27 seconden over de eindstreep en was hiermee ruim twee seconden sneller dan de Amerikaanse Lucy Davis.

Davis zat in het zadel van de tienjarige Barron en stuurde de zoon van For Pleasure in een tijd van 49,84 seconden door het parcours. De derde plaats was voor Steve Guerdat, de Zwitser wist met zijn Kannan-zoon Nino des Buissonnets het parcours te voltooien in 50,43 seconden.

Met 50,83 seconden op de teller kwam Marcus Ehning net naast het podium uit met de elfjarige Cornado NRW. Edwina Tops-Alexander legde beslag op de vijfde plaats, de Australische kwam rond in 52.72 seconden met de negenjarige Fair Light van t Heike. Schröder en de elfjarige Clearway-zoon zetten de klok stil op 53,78 seconden.

“In de barrage moest ik als laatste en wist dat ik met mijn paard geen kans had om de snelle William Whitaker van de eerste plaats te verdrijven. Foutloos blijven en punten pakken was wederom mijn doel in de barrage”, vertelde Gerco Schröder. Hij is blij dat de druk van een mogelijke verkoop van zijn paard Cognac Champblanc van de ketel is, nu Glock de schimmel heeft aangeschaft. “Ik kan nu London en Cognac Champblanc mooi afwisselend uitbrengen en hoef niet bang te zijn voor een verkoop. Dat is een hele geruststelling!”

Maikel van der Vleuten kwam ook aan de start in deze rubriek met VDL Groep Verdi TN N.O.P., helaas hadden zij vier strafpunten in de eerste omloop en bleven ze steken op de negentiende plaats.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Horses / KNHS

Eén reactie op “Schröder zesde in Wereldbeker van Stuttgart

  • jos wouters

    Goed gedaan Gerco,super gereden.

    Alleen vraag ik me af wat de belgische parcoursbouwer bezielt om 9 sprongen met 10 hindernissen te bouwen voor een barrage,lijkt wel een geheel basisparcours.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook