Ga naar hoofdinhoud

Al Sharbatly: ‘Uitspraken van Markus Fuchs zijn onprofessioneel’

Abdullah Al Sharbatly met Andrea Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Saoedische springruiter Abdullah Al Sharbatly is ontdaan door de uitspraken van de Zwitserse toptrainer Markus Fuchs in de [email protected] van De Paardenkrant-Horses.nl. Fuchs nam in zijn reactie Al Sharbatly als voorbeeld van een ruiter die zijn paarden wreed behandelt op het voorterrein. “Bijzonder onprofessioneel van hem om dit in de media te zeggen”, aldus Sharbatly.

In de [email protected] waar drie deskundigen reageren op de vraag of een gele kaart moet worden ingezet in de springsport, geeft UAE-trainer Markus Fuchs aan hier een voorstander van te zijn. “Kijk naar Abdullah Sharbatly”, zegt hij in de [email protected] “Hoe hij met zijn paarden omgaat op het voorterrein is pure wreedheid, maar niemand zegt er wat van.”

Verkeerde keelgat

Deze reactie schoot Al Sharbatly in het verkeerde keelgat. “Ten eerste moet Markus Fuchs eerst bij zichzelf te raden gaan hoe hij zijn paarden behandelt. Iemand die in een glazen huis woont, moet niet met stenen gaan gooien naar anderen”, vindt Abdullah Al Sharbatly. “Ik houd van mijn paarden en behandel ze met respect.”

Volgens Sharbatly ligt een persoonlijke kwestie tussen Markus Fuchs en de Saoediër ten gronde aan de uitspraken van de Zwitser. “Maar persoonlijke problemen moet je onderling oplossen en dan moet je niet iemand zwart gaan maken in de media. Dat is onprofessioneel”, besluit Abdullah Al Sharbatly.

Lees hier de [email protected]

Bron: De Paardenkrant-Horses.nl

11 reacties op “Al Sharbatly: ‘Uitspraken van Markus Fuchs zijn onprofessioneel’

 • Michel

  Mocht er iemand zijn die twijfelt aan het verhaal van Marcus Fucks, wil ik zeggen; ga een op het voorterrein kijken waar Al Sharbatly aan het los springen is.. Krijg je tranen in je ogen!

 • wesley mulder

  Als dat zo erg was michel…. wat doen de stewards dan??? T kraaje van Bertram allen opzoeken? Alsjeblieft wat een onzin

 • Arjan

  Ik ken Abdullah als een vakman en een paardeman.. Deze jongen is een van de redenen dat de sport zo actief is in het midden oosten en niet te vergeten dat de handel er zeker beter op geworden is richting dit continent.. Veel van zijn paarden zijn niet de gemakkelijkste en dan druk ik me zacht uit , en dan mag het er soms wat ruig uitzien er zijn maar weinig die dat presteren wat hij doet en gedaan heeft. Ben meerdere keren bij hem op stal geweest en kan niet anders zeggen dan dat hij heel erg bezig is met het welzijn van zijn paarden.

 • stalscaldia

  Waar is Tobalio gebleven. Had Albert Voorn misschien geen gelijk!

 • Nicole

  Albert had Tobalio gewoon moeten kunnen houden daar gaat Al Sharbatly niet mee presteren. Je kunt nog zoveel geld hebben maar als je het kunnen mist om een bepaald paard te rijden dan kom je er alsnog niet.
  En Marcus Fuschs is niet een aansteller die maar wat roept omdat hij iets tegen iemand heeft. Hij zal het gebeuren ook meer dan zat zijn en ik ben ook vaak bij bepaalde mensen op stal geweest die hun paarden wreed behandelen maar wil niet zeggen dat ze dat dan doen als je er toevallig net bent. Dan lijkt alles koek en ei en dan doen ze het beste van het beste voor hun paarden als je ze hoort praten. Maar ondertussen als je je ogen echt goed open hebt en op onbewaakte momenten langs komt dan zie je wel anders.

 • Michel

  Handelsbelangen behoud een aantal mensen om zich negatief uit te laten over Al Sharbatly. Hij verandert niks als hij persoonlijk aangesproken wordt op zijn manier van losrijden/trainen. Marcus Fucks weet dat Al Sharbatly alleen te veranderen is als hij publiekelijk aangepakt wordt en vandaar ook mijn reactie. De paardenwereld moet zelf zulke mensen aanpakken en niet wachten tot partijen “van de dieren” dit gaan doen en dan de hele paardensport onderuit gaan halen.

 • Brigitte de Graaf

  Hoogste tijd voor een ‘ethisch manifest’?.
  Samengesteld door alle geledingen binnen de paardenhouderij.
  Dus: FNRS, KNHS, fokkers, ruiters, instructeurs,al die andere losse opleidingsinstituten, landelijke en internationale ruiters, de handelaren, de fokkers, de stamboeken etc..
  Ga bij elkaar zitten en spreek je uit.
  Ga brainstormen, spreek je uit.
  Heb eens écht lef!

 • Yehia fahmi

  Abdullah is a silver medalist at the world games and a bronze medalist at the london Olympics, Asian champion and in the top thirty ….it takes a lot to be that successful at the age of 32 !!!so not only that he is a top rider, he is a true horse man … About the opinion of Mr Fuchs on talking badly about him is purely a matter of jealousy and vidictiveness over old stories… Let’s not judge a person from one side and see it from both sides … It’s called being objective…

 • wesley mulder

  Ik sluit mij volledig aan bij de laayste comment! Abdullah zn paarden komen niks tekort! Krijgen abnormale verzorging.

  En t is ook nog eens een aardige vent. Voordat je iemand zo afschilderd in de pers kom met bewijzen!

 • Lea

  When I read this article, I just think as Abdullah Al Sharbatly said, as unprofessional and ignorant Markus Fuchs is!!! What does he know about how Abdullah treat and take care of his horses? He may have personal issue with Abdullah Al Sharbatly, but this gives him no right to be so vindicative and say such bullshit (sorry for my vocabulary, but no other word fits better!).
  Abdullah is a great rider, he loves his horses and challenges. He buys many horses who are actually very difficult to ride, and manage to have top results with them. It is easy to criticize without knowing anything. He works very hard and really deserve to be what he is, one of the best rider in the world. Ignorant and jealous people as Markus Fuchs or you Michel just talk without thinking one single minute. I used to be in the same stable than Abdullah Al Sharbatly for a while. I met a very nice man, a true horse lover spending hours around his horses, training, taking an incredibly great care of them, hand walking them,doing his best to make his horses happy.

 • Arjan

  Het is spijtig dat een talent en dierenvriend als Abdullah zo door het slijk word gehaald..!Iemand die hem kent Zal dit nooit zeggen.. Het is kortzichtig en alles behalve fair!! En wat Tobalio aangaat, Abdullah heeft met hem proeven gewonnen… waar anderen alleen van hebben gedroomd.. Dat zijn feiten.!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook