Ga naar hoofdinhoud

Springpaard Anthem overleden

Het voormalige internationale springpaard Anthem (Dutchboy x Triton) van Laura Kraut is afgelopen donderdag overleden.

De ruin stond in de stallen van Frans Aarts en zijn dochter Monique, waar hij na zijn afscheid van de sport op de KWPN-hengstenkeuring van 2010 was gebleven. Familie Aarts was verantwoordelijk voor de opleiding van het springpaard en fokproduct van Jan van Dijk te Alteveer. Anthem werd geboren als zoon van Dutchboy uit de ster-sportmerrie Ecvalan (v. Triton) en kreeg bij de geboorte de naam Jumper mee.

De gezondheid van de ruin liep de afgelopen weken hard achteruit. Pijnstilling mocht niet meer baten en er werd besloten hem niet langer te laten lijden en in te laten slapen. Anthem is 21 jaar geworden.

 

Bron: Horses / KWPN

Eén reactie op “Springpaard Anthem overleden

  • Marian Raven

    Dat is best wel een kort pensioen. Ik hoop dat hij die laatste twee jaar wel een fijne oude dag heeft gehad. Ik ga er van uit dat de fam. Aarts daar zeker hun best voor hebben gedaan.
    Niet als kritiek bedoeld, maar kan het zijn dat zo’n paard niet heeft kunnen wennen aan het rustige leven, na zoveel jaren altijd getraind te zijn en op wedstrijd te gaan?
    In het kader van dierenwelzijn is het goed om je te realiseren dat je een paard uit zijn natuurlijke omgeving haalt als je er mee gaat rijden, maar volgens mij zijn er heel veel paarden die al dat ‘gedoe’ wat die mensen met ze uithalen toch erg leuk vinden (als er voldoende rekening met hun natuurlijke behoeftes wordt gehouden).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook