Ga naar hoofdinhoud

Van der Vleuten net naast winst in Bordeaux

Maikel van der Vleuten en Arera C

Het was zojuist de thuisrijdende Simon Delestre, die de zege opeiste in de 1,50m-rubriek op tijd in het Franse Bordeaux. In het zadel van de twaalfjarige Chadino (v. Chacco-Blue) zorgde de Fransman met een tijd van 58,18 seconden dat de overwinning in eigen land bleef. Maikel van der Vleuten kon niet in de buurt komen van de winnende tijd van Delestre, maar was met 59,34 seconden op de klok wel goed voor de tweede foutloze tijd.

Van der Vleuten kwam in actie met VDL Groep Arera C en liet de merrie van Indoctro op haar beurt meer dan een seconde sneller finishen dan Denis Lynch, die derde werd. De Ierse ruiter had All Star 5 (v. Argentinus) gezadeld voor deze vijfsterren rubriek en liet de hengst, die in 2016 het meest succesvolle springpaard was zonder één Grote Prijs te winnen, in 60,37 seconden over de eindstreep galopperen.

Top vijf

De rest van de top 5 werd compleet gemaakt door niet de minste ruiters. Daniel Deusser, de nummer 1 van de FEI-ranking, stuurde zijn Hidalgo SX (v. Quadrillo) foutloos rond in 60,83 seconden. Daarmee eindigde de Duitse ruiter op de vierde plaats voor de thuisrijdende Penelope Leprevost. De Franse amazone zat in het zadel van Ratina d’la Rousserie en liet de de dochter van Quaprice Bois Margot in 61,02 seconden finishen.

 

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook