Ga naar hoofdinhoud

Vooraanstaande Duitse endurance familie zegt nee tegen lucratieve bonussen

Water uitdelen tijdens Endurance wedstrijd in Doha, Qatar. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Ahmed Al Samarraie, een bekende Duitse enduranceruiter, wijst in een verklaring deelname aan de President's Cup af voor hem en zijn gezin. Er worden absurde bonussen uitgereikt, wanneer ruiters de finish van de 160 km of 120 km lange afstanden weten te bereiken. Voormelde endurancewedstrijd, die in de woestijn van de Verenigde Arabische Emiraten in februari wordt gehouden, ziet hij als: "kermissen" van zinloze winstgerichte race-activiteiten, die ten kosten gaan van de paarden".

In de endurancesport is het gebruikelijk dat de hostingorganisatie alle kosten voor reizen en het verblijf tijdens haar wedstrijden betaalt, maar sinds kort worden er nu ook bedragen van vijf cijfers voor de komma uitgekeerd voor enduranceruiters, die slechts hoeven te finishen bij een dergelijke wedstrijd. Hiermee bewerkstelligt men dat de fysiologische grens van paarden wordt overschreden door winstbejag van ruiters. De Samarrastud weigert mee te werken aan het meedogenloos misbruik maken van paarden.

Bron: GrandPrix-replay

Lees ook: Top enduranceamazone Marijke Visser reageert op helse woestijnraces

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Vooraanstaande Duitse endurance familie zegt nee tegen lucratieve bonussen

  • eddy crul

    Proficiat aan de heer Ahmed Al Samarraie en zijn familie.Moedige mensen.En die heeft de paardenwereld nodig.vr gr EC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook