Ga naar hoofdinhoud

300.000 euro voor kampioen in Oldenburg

Update
Fürst Fabrice (Fürstenball x Sandro Hit) - Foto: still livestream Oldenburger Verband

Voor zowel de spring- als de dressuurkampioen werd er goed geld geboden op de Oldenburger hengstenkeuring in Vechta. De kampioenshengst van Fürstenball (cat.nr 45, mv. Sandro Hit) vond voor 300.000 euro een nieuwe eigenaar in Zwitserland. Voor de springkampioen van Zinedine (cat.nr 33 mv. Contender) bood Gestüt Bonhomme 215.000 euro.

Niet alleen voor de kampioenshengsten werd de geldbuidel flink opengeknipt. De reservekampioen bij de dressuurhengsten, cat.nr 64 (Fürstenball x Quattro B) verhuisde bijna naar Nederland, maar het laatste bod van 220.000 euro kwam uiteindelijk toch uit Franken, een regio in de deelstaat Beieren. De reserveampioen van het springen, cat.nr 22 (Coupie x Indoctro) gefokt door springruiter Mario Stevens, gaat voor 125.000 euro naar het Landgestüt Celle.

Ook de tweede reserves brachten nog het nodige geld in het laatje. Voor cat.nr 38  (Ampère x Lorentin I) was er een Scandinavische koper die 200.000 euro bood. De tweede reserve van het springen, cat.nr 12 (Cascadello I x Balou du Rouet) gefokt door Henk van Wijlick uit Velden, bracht 80.000 euro op.

Andere premiehengsten

Bij de overige premiehengsten brachten vooral de dressuurhengsten nog wat geld op. De in België gefokte cat.nr 35 Amacho Krack van het Klaverhof (v. Ampere) wisselde voor 140.000 euro van eigenaar. Cat.nr 44 (Danciano x Sandro Hit) verhuist voor 110.000 euro naar Düsseldorf. Cat.nr 58 van For Romance I x Dormello werd door de Belgische QC Stables teruggekocht voor 120.000 euro. Cat.nr 77  (Vivaldi x Donnerschwee) van Eugène Reesink en Johan Ifversen bracht 130.000 euro op.

De niet geprimeerde cat.nr 67 (Grey Flanell x Don Schufro) werd voor 110.000 euro eigendom van Paul Schockemöhle, hij won het biedduel van Landgestüt Celle.

Bij de springhengsten was de opbrengst een pak minder. Voor cat.nr. 28  (Los Angeles x Lancer III) was er 35.000 euro. Voor de Balou du Rouet x Cassini II (cat.nr. 5) werd er 40.000 euro betaald.

Volledige resultaat dressuurhengsten

Volledig resultaat springhengsten

Het winnende bod van 300.000 euro:

Klik hier om alle video’s van de keuring terug te kijken

Lees ook:

HK Oldenburg
HK Oldenburg: Fürstenball levert kampioen en reservekampioen
HK Oldenburg: Vivaldi-zoon van Reesink geprimeerd
HK Oldenburg: 25 hengsten goedgekeurd
HK Oldenburg: veelbelovende dressuurjaargang
HK Oldenburg: Bekijk hier de Nederlandse inzendingen

47 dressuurhengsten naar Oldenburger keuring
Follow Me uit volle zus Jack Sparrow naar Oldenburger keuring
Vier Ampères naar Oldenburger keuring
Oranje feestje op Oldenburger keuring

HK Oldenburg International
KWPN’er Zinedine levert kampioen uit eerste jaargang
Nederlands fokproduct geselecteerd voor kampioenskeuring OS
HK OS: Armitage-zoon imponeert in zijn jaargang

HK OS: Vier Nederlandse fokproducten en een hengst van Van Straaten
Voorselectie OS: 36 hengsten toegelaten

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook