Ga naar hoofdinhoud

Lang niet alle G-hengsten in hengstencompetitie

Galandro (v. Bon Bravour) - Foto: Paardenkrant-Horses.nl/Melanie Brevink-Van Dijk
Het lijstje met hengsten dat de afgelopen twee jaar geen nakomelingen heeft getoond op de afstammelingenkeuring van het KWPN vertoont veel gelijkenissen met de hengsten die nu niet op de startlijst staan van de eerste hengstencompetitiewedstrijd in Ermelo. Onder andere Galandro (v. Bon Bravour), Gin Tonic (v. Breezer), Gyon (v. Charmeur) en de onlangs verkochte Golden Gate (v. Blue Hors Zack) zijn niet aangemeld. 

Ook de deze zomer op de Wereldkampioenschappen voor jonge dressuurpaarden teruggetrokken Gunner KS (v. Belissimo M) staat niet op de lijst. En dat geldt eveneens voor de WK-ganger Giovanni (v. Chippendale).

Buitenland

De naar Duitsland verkochte Gotcha-Utopia (v. Ziësto), de in 2015 voor 200.000 euro op de EDS naar Zwitserland verkochte Googel (v. Bordeaux), de een jaar later voor 120.000 euro naar Oostenrijk verkochte Grenoble (v. Bordeaux) en de in Denemarken gestationeerde Grand Galaxy Win (v. Apache) zijn (omdat ze in het buitenland staan) vrijgesteld van deelname.

Drie streepjes

Uit de G-jaargang (2011) werden 21 hengsten goedgekeurd. Daarvan hebben Galandro, Gin Tonic, Gyon en Golden Gate dit jaar al drie streepjes achter hun naam staan. Ze liepen niet mee in de ‘verplichte’ Pavo Cup bij de vijfjarigen, ze hebben geen afstammelingen getoond en ze staan nu niet op de startlijst van de hengstencompetitie.

High Five U.S.

Bij de vierjarigen blijft alleen de deze zomer naar Diederik van Silfhout verhuisde High Five U.S. (v. Charmeur) afwezig. De andere negen goedgekeurde hengsten uit de H-jaargang staan wel op de startlijst.

Klik hier voor de startlijst van de hengstencompetitie op 23 november in Ermelo.

Lees ook:

Guardian S over twee weken al onder Kirsten Brouwer in de ring

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Eén reactie op “Lang niet alle G-hengsten in hengstencompetitie

  • Arie

    Niet zo vreemd dat deze hengsten geen nakomelingen hebben getoond, ze hebben ze gewoon niet of nauwelijks. Vier van de vijf die zijn genoemd hebben over twee dekseizoenen gezamenlijk 22 geregistreerde nakomelingen. Alleen Gunner heeft in zijn eerste jaargang een ruim aantal veulens verwekt (42)en deze ook laten zien. Dus wat heeft het voor zin om hem dan aan een (verplichte) hengstencompetie of Pavo-cup te laten deelnemen? Dus dan is de “keuze” snel gemaakt, opleiden voor de sport. Wat wel interessant is, wat zijn de eventuele sancties?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.