Ga naar hoofdinhoud

5: Anky doet haar mond open

De 10 best gelezen berichten

Lange tijd zweeg ze over de trainingsmethoden van haar vroegere concurrenten. Maar met een column in De Telegraaf verbrak Anky van Grunsven begin mei het zwijgen. En stelde daarmee de selectieve en hypocriete verontwaardiging over haar manier van paardrijden aan de kaak. Het leverde op Horses.nl een enorme piek in het bezoek op. En een interessante discussie.

“Hoewel veel concurrenten, ook Duitsers, op precies dezelfde manier trainen als ik, is er sinds mijn Europese titel in 2005 in Hagen vanuit dat land voortdurend kritiek op mijn aanpak geweest. Dat heeft mij diep geraakt.”

Of Anky, of Rio

Ook deed Anky een boekje open over de Duitse bondscoach Monica Theodorescu. Die stelde Anky’s leerling Sönke Rothenberger voor de keus: óf lessen bij Anky, óf naar de Olympische Spelen. Mocht iemand twijfelen aan de juistheid van Anky’s beweringen: ze heeft het gesprek met Theodorescu op band.

Rechtvaardigheid

In haar Telegraaf-column schrijft Anky over het onrecht dat nu al zo lang over haar heen komt: “Wegkijken doen al veel te veel mensen. Als iets zo duidelijk niet goed is, moet het open en bloot worden gelegd. Voor mij is rechtvaardigheid een groot goed.”

Naast de column Anky in De Telegraaf: ‘Lange tijd gekozen om te zwijgen’, waren ook andere columns van Anky in de Telegraaf hits op Horses.nl:
Anky in De Telegraaf: ‘Jureer wat je ziet’
Anky in De Telegraaf: ‘Wie bepaalt wat dierenwelzijn is?’
Anky in De Telegraaf: ‘Leidende positie in gevaar’
Anky: ‘Ik durfde niet meer dan 25 gulden te vragen’

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook